Turizam | Južna Srbija Info vesti južne Srbije turizam zabava oglasiJužna Srbija Info vesti južne Srbije turizam zabava oglasi

cirilica | latinica

Turizam

Turistička ponuda juga srbije, seoski turizam


 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 219  |  Prikazano: 1 - 10

Delovi, ostaci kuće iz bakarnog doba otkriveni na Humskoj čuki

21.10.2014.
Bakarno doba kraj Niša

Ostaci kuće u naseobini, koja datira iz ranog bakarnog doba, četiri i po hiljade godina pre nove ere, otkriveni su ovih dana na lokalitetu “Humska čuka” kraj Niša

opširnije

Komentara: 0

Manastir Ljubostinja

Vladimir Ciplic 17.10.2014.
Manastir Ljubostinja

Danas je možda manje poznato da je kneginja Milica Hrebeljanović ( rođena Nemanjić ) zaslužna za prenos moštiju Svete Petke iz Vidina u Beogradsku Kapelu Svete Petke, na Kalemegdanu. Danas se mošti ove velike pravoslavne svetiteljke čuvaju u Jašiju, gradu u susednoj Rumuniji.

opširnije

Komentara: 0

Specijaliteti i mirisi juga

Dnevnik 09.10.2014.
Specijaliteti i mirisi juga

Manifestacija „Dani Leskovca”, u okviru koje su predstavljeni leskovački ajvar, roštilj i domaća rakija, specijaliteti tamošnjeg kraja, otvorena je u četvrtak na Ribljoj pijaci, a trajaće do subote.

opširnije

Komentara: 0

Stara Planina ove sezone oborila rekord posećenosti

Tanjug 08.10.2014.
Stara Planina oborila rekord

Na Staroj Planini ove godine seoska gazdinstva koja se bave turizmom posetio je rekordan broj gostiju, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

opširnije

Komentara: 0

Stara planina pleni lepotom

Tanjug 22.09.2014.
Planina pleni lepotom

Na Staroj planini ovog vikenda održan je foto-safari na kome je petnaest fotografa iz Pirota i Dimitrovgrada fotografisao prirodne lepote jedne od najlepših srpskih planina.

opširnije

Komentara: 0

Novac za uređenje tvrđave od EU

Tanjug 07.09.2014.
Uređenje pirotske tvrđave

Novac za uređenje srednjovekovne tvrđave Momčilov grad, opština Pirot pokušaće da obezbedi iz fondova prekogranične saradnje Srbije i Bugarske finansiranim od strane EU

opširnije

Komentara: 0

Počelo podizanje najveće konstrukcije na Balkanu

Tanjug 01.09.2014.
Podizanje najveće konstrukcije

Na arheološkom nalazištu Medijana počelo je podizanje i montiranje zaštitne konstrukcije nad Vilom sa peristilom koja je po svom rasponu najveća na Balkanu i jedna od najvećih u svetu, rečeno je danas novinarima na tom arheološkom lokalitetu prilikom obilaska radova.

opširnije

Komentara: 0

Najbolji Čikini specijaliteti od škembića

Blic 01.09.2014.
Najbolji Čikini specijaliteti

Pored čuvenog arheološkog lokaliteta Kale, u pitomom selu Krševica kod Bujanovca, sedma „Škembijada“ ponovo je okupila majstore u pripremanju škembe-čorbe i specijaliteta od škembića.

opširnije

Komentara: 0

Leskovac: Pljeskavice i koncerti za 700.000 gurmana

Blic 31.08.2014.
Završena Roštiljijada

Leskovačku Roštiljijadu, koja je počela prošlog ponedeljka i zvaršava se večeras, posetilo je preko 700.000 gurmana, najviše Bugara i Makedonaca, procenila je Turistička organizacija Leskovca.

opširnije

Komentara: 1

Dani bureka u Nišu

Tanjug 29.08.2014.
Dani bureka u Nišu

Dani bureka otvoreni su po 12. put u Nišu, gradu koji se smatra prvim mestom gde je taj specijalitet napravljen još davne 1498. godine i u kome se čuva recept njegovog originalnog pripremanja.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 219  |  Prikazano: 1 - 10